Het is bijna niet meer voor te stellen, maar onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben in de archieven een kaart ontdekt uit de tijd voor de successen van Ajax en Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival. Nu Duncan het Songfestival heeft gewonnen en Ajax in de Champions League in de halve finales onderuit is gegaan, is een wereldkaart zonder Nederland niet meer in te denken. En dat terwijl Ajax en Duncan Nederland toch echt weer op de kaart hebben gezet.

Geschiedkundigen waren het er over eens dat er nog plattegronden te vinden zouden moeten zijn van voor mei 2019, maar het bestaan ervan werd altijd betwist. “Ajax en Duncan Laurence hebben ond land immers op de kaart gezet, maar hoe zat die kaart er voorheen dan uit”, aldus de vraag van Maarten Zonderland van de Universiteit van Leiden. Diep in de kelders is zo’n kaart uiteindelijk gevonden. “Een ontdekking!”, aldus Zonderland.

Wat het uiteindelijke nut van het op de kaart zetten van Nederland nu uiteindelijk is, zal worden onderzocht. Naar een passende beloning voor Ajax en Duncan Laurence wordt nog gezocht. Gedacht wordt aan een naamsverandering vanhet door hen ontdekte land. Ajaxland of Duncanland liggen hierbij voor de hand, waarbij Ajaxland mogelijk het Westelijk gelegen arrogantere deel van Duncanland naar zich vernoemd zou kunnen krijgen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better