stempas-referendumHet referendum van 6 april aanstaande wordt een week opgeschoven. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend gemaakt. De reden voor het uitstel is om de burgers beter voor te kunnen lichten. “Enkele weken voor het referendum bleek dat niemand in Nederland precies wist waar het over ging”, aldus woordvoerder Bernard Wientjes van de RVD, “daarom stellen we het referendum een week uit. Op voorstel van het CDA hebben we daarom het referendum een week opgeschoven, zodat we de burgers beter kunnen informeren.” Voor de voorlichting is 2 miljoen euro ter beschikking gesteld, die echter niet is besteed aan de voorlichting. “Er was inderdaad 700.000 euro ter beschikking voor het voor- en tegenkamp, alsmede 600.000 euro voor neutrale voorlichtig, maar inderdaad heeft onderzoek uitgewezen dat alle subsidie is opgegaan aan onzin-projecten, zoals toiletrollen.

Het nieuwe referendum aangaande het associatieverdrag met de Oekraïne vindt nu plaats op 13 april. Nieuwe stempassen worden deze week verspreid, de oude stempassen kunnen worden vernietigd.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better