VindicatRector Stijn Derksen van studentenvereniging Vindicat uit Groningen geniet met volle teugen van zijn landelijke bekendheid, die hij opliep toen leden van zijn vereniging een Bangalijst verspreidden. De 22-jarige student vind het geweldig zo in de belangstelling te staan en geeft aan er alles aan te doen om het te schoppen tot BG (Bekende Groninger).

Na een mogelijke aanranding, eerder deze maand, en de voorgenoemde Bangalijst, is Derksen wederom in het nieuws om uitleg te verschaffen over een mishandeling, waarbij een feut met een hersenoedeem het ziekenhuis in is geslagen. “Ach, kleinigheidje”, zegt Derksen, “Vergeleken met onze geschiedenis is een aanrandig en een mishandeling een rustige ontgroening te noemen, dit jaar. Normaal gesproken is het erger. De Russen noemen hetgeen wij Russisch roulette noemen, niet voor niets Vindicat roulette. Het is winnen of verliezen.” Derksen geeft verder aan zijn rectorschap volgend jaar over te geven aan een van de vier verdachten van de mishandeling. “In het studentenleven geldt toch het recht van de sterkste, net als bij de Maffia.”, aldus de rector, die binnen de vereniging ook wel Capo di tuti Capi genoemd wordt, “Wat binnen de vereniging gebeurt blijft binnen de vereniging. Problemen lossen we intern op…Capiche?”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better