Een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW), heeft aangetoond dat de populaire Toyota Aygo niet meer mag worden gerekend tot de categorie auto’s. De uitkomst is opmerkelijk, aangezien de Toyota Aygo jarenlang een van de meest verkochte voertuigen op de Nederlandse wegen is.

Volgens het keuringsrapport heet de Aygo vrijwel geen uiterlijke kenmerken van een auto. Bij een test, waarbij aan 2000 testpersonen werd gevraagd wat de meest voorkomende kenmerken van een auto zijn, kwam naar voren dat bij de Aygo verschillende van deze algemene kenmerken ontbreken. Zo heeft de Aygo geen noemenswaardige kofferbak, geen noemenswaardige kreukelzone, geen dashboard dat blijft zitten als je het aan raakt en geen comfortabele stoelen. Daarbij is gebleken dat de vorm van de Aygo niet overeenkomt met de standaarden die voor een auto zouden gelden.

Het RDW heeft de Toyota Aygo vanaf 1 juli dan ook ingedeeld in de voertuigcategorie bromvoertuigen. Dit houdt in dat bestuurders met slechts een bromfiets-rijbewijs de Aygo zouden mogen besturen en de Toyota Aygo voortaan verplicht een 45 km plaatje achterop zou moeten plaatsen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better