depression depressie, denken, gedachte, psychiater, psycholoogBelgië heeft in 2015 aanzienlijk minder depressieve gevallen hoeven helpen, in vergelijking met de jaren ervoor. Dat melden de gezamelijke gezondheidsorganisaties. Depressieviteit in België was jarenlang een groot probleem bij onze zuiderburen, maar hier lijkt een ommeslag in te zijn gekomen. De daling is opmerkelijk, aangezien de geestelijke gezondheidszorg in België in januari 2015 juist op een laag pitje is gezet, en psychiatrische hulp werd gereduceerd. Alleen de allerzwaarste gevallen kregen nog hulp, maar pas na een wachttijd van enkele weken. Dit om alleen de schrijnende gevallen voorrang te geven en minder hulpbehoevende mensen eerst de kans te geven hun problemen zelf op te lossen.

Het aantal depressieve gevallen in België is in 2015 uiteindelijk met 78% verminderd. In hetzelfde onderzoek, uitgevoerd door het Belgische ministerie van gezondheid, bleek verder dat het aantal zelfmoorden in België wel is gestegen, met 78%. In een verklaring van het ministerie werd gemeld dat men verwacht dat dit probleem zichzelf zal oplosen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better