postns is PostNL en NSGroot nieuws op de beurzen vandaag. PostNL en de Nederlandse Spoorwegen kondigen uit het niets een fusie aan, om hun positie op de Nederlandse markt te versterken. Voor beleggers slaat het nieuws in als een bom. De fusie is maanden lang in het geheim voorbereid en nu de proef op Valentijnsag is geslaagd, kan de fusie worden doorgezet.

De Nederlandse Spoorwegen geven in een persverklaring aan enige twijfels te hebben gehad met de accuratesse van PostNL, maar Valentijnsdag heeft bewezen dat ook het postbedrijf het quota van 80% bezorging op tijd niet heeft kunnen halen. “Slechts 78% van de Valentijnspost is ook daadwerkelijk op Valentijnsdag bezorgd”, aldus Fred Bruinsma van PostNL. “Dat is natuurlijk te rechtvaardigen omdat Valentijnsdag op een zondag viel.” Mensen die via PostNL dit jaar een kaart op Valentijnsdag wilden laten bezorgen, betaalden daardoor een extra vergoeding. “Dat valt een beetje te vergelijken met de extra vergoeding die mensen moeten betalen voor de Hoge Snelheidslijn”, zegt Marc de Jong van NS Personenvervoer. “Als een Hoge Snelheidslijn vertraging heeft, hebben we in ieder geval toch die extra vergoeding binnen. Dat sparen we op om uiteindelijke subsidiekortingen wegens te veel vertragingen recht te trekken.”

PostNL en NS wordt PostNS

De structurele vertraging van de Nederlandse Spoorwegen en PostNL worden na de fusie samengevoegd, waardoor de bedrijven hopen dat de vertragingen van de bezorgdienst in het weekend worden gecompenseerd door de NS en doordeweeks andersom. Door de compensaties verwacht het nieuwe bedrijf gemiddeld genomen op 81% vertraging uit te komen. “Een buitengewoon bedrijfsresultaat.”, volgens de twee bedrijven, die volgens bronnen na de fuie onder de naam PostNS verder zullen gaan.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better