npo3fmDe teruggetrokken schorsing van 3FM-dj Harm den Besten was een pr-stunt. Dat geeft een woordvoerder van de zender dinsdag toe aan Presszine. De luistercijfers van het radiostation lopen al jaren extreem terug, waardoor er stunts bedacht moeten worden. Den Besten draaide maandagochtend in zijn vrij onbekende radioshow twee uur lang alleen Nederlandstalige muziek, waarna 3FM een persbericht uit deed dat Den Besten voor een nacht werd geschorst. Dit omdat hij zich tegen alle regels in niet zou hebben gehouden aan het format. Enkele uren later werd de schorsing echter terug gedraaid, natuurlijk wederom gevolgd door een persbericht.

Dinsdagochtend was de onbekende dj echter gewoon te luisteren op de radio, wat een opleving van 86 luisteraars extra opleverde. 3FM-zendercoördinator Wilbert Mutsaers op 31 december op, en sindsdien wordt de zender geleid door een interim. Mutsers gaf eind 2015 over te stappen naar MOJO, mogelijk omdat hij de extreem dalende cijfers niet meer kon aanzien. Of er in de nabije toekomst nog meer van dit soort trucs worden uitgehaald, wil 3FM niet zeggen. Als er stunts worden uitgehaald met schorsingen dan zal dat echter niet gebeuren met Giel Beelen. “Nee, Giel is God, die mag alles bij ons.”, aldus 3FM.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better