PikachuDe nieuwste hype van het moment, Pokémon Go, zit in grote problemen. Door het enorme succes van het augmented reality spel, kampt Niantic met een tekort aan Pokémon. In de twee weken dat het spel inmiddels te downloaden is (vanaf 6 juli al in de Verenigde Staten) is het spel al vele tientallen miljoenen keren gedownload, waaronder al meer dan 1,5 miljoen keer in Nederland. Door het ongekende succes van het spel raken de te zoeken Pokémon inmiddels schaars. Niantic verwacht dat de Pokémon binnen nu en een halve week in Nederland al voor 99% op zijn.

Het enorme succes is voor game-ontwikkelaar een probleem, aangezien het op het moment te weinig capaciteit heeft om nieuwe Pokémon in te uploaden. Er gaat dus een groot tekort komen aan de virtuele beestjes. “De verwachting is dat over een kleine week alle Pokémon in West-Europa op zijn”, aldus Tatsuo Nomura van Niantic, “We concentreren ons vanwege de drukte echter eerst op de Verenigde Staten, waardoor het zou kunnen dat we pas halverwege augustus nieuwe Pokémon in West-Europa ter beschikking hebben. Tot die tijd raden we iedereen de Gym aan.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better