Cavia, huisdierEen grote internationale kledingketen heeft vanmorgen in de grote landelijk dagbladen een paginagrote advertentie laten plaatsen, waarin het concert het publiek oproept huisdieren in te leveren bij de dichtstbijzijnde winkel. “Nu de vakanties weer beginnen, willen vele tienduizenden mensen af van hun huisdieren. Bekende oplossingen hiervoor zijn aan een boom in het bos binden, verdrinken in het kanaal, of thuis aan hun lot overlaten, maar wij willen hierbij graag helpen”, aldus woordvoerder Stephanie Guinea van de kledingketen, “Als mensen hun overbodige huisdieren bij ons inleveren, kunnen wij hun pels gebruiken voor onze nieuwe bont-collectie.”

De kledingketen zegt in feite ieder dier te kunnen gebruiken, maar een voorkeur te hebben voor konijnen en cavia’s. “Hamsters kunnen we in feite niets mee”, geeft Guinea aan, “Voordat we die huid goed en wel van het hamsterlijfje kunnen afstropen, zijn we uren verder, en bij een hamster levert dat amper bont op. Dan heb je ongeveer 800 hamsters nodig voor een fatsoenlijke jas.” Mensen die hun huisdier inleveren bij de winkelketen, krijgen in ruil een kortingsbon van 10%.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better