spotify-raadt-gebruikers-aan-om-niet-via-de-app-store-abonnement-te-nemen-spotify-newlogo[1]Muziekdienst Spotify heeft per direct de albums van Gerard Joling uit de collectie gehaald. Spotify deed dat naar aanleiding van verschillende klachten van gebruikers. Veel luisteraars van de muziekdienst dienden een klacht in nadat ze bloot werden gesteld aan de nummers van Joling. “Dat mocht natuurlijk nooit gebeuren”, aldus een woordvoerder van Spotify Nederland, “Spotify staat bekend als betrouwbare dienst, mensen moeten zich veilig kunnen voelen bij ons en willekeurig alleen maar goede en betrouwbare muziek ten gehore krijgen.”

Hoe de nummers van Gerard Joling uiteindelijk op Spotify terecht zijn gekomen is nog onbekend. “Spotify werkt met een ingewikkelde controle, die automatisch alle nieuwe muziek controleren op plagiaat en/of kwaliteit. Dat de nummers van meneer Joling er doorheen zijn geschoten is betreurenswaardig. Wij zullen de zaak dan ook goed onderzoeken en de getroffen slachtoffers compenseren.” De streamingsdienst heeft aangekondigd de complete collectie van nummers van Joling voor de zekerheid te blokkeren.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better