‘Die vetpuk hier tegenover laat iedere keer zijn hond op de camping uit. Dat vind ik zo smerig’, riep Bert.
‘Wie is vetpuk?’, vroeg Truus.
‘Die Fransman, dat zeg ik toch?’
‘Ben je geïrriteerd?’, vroeg Truus.
‘Ja, dat is toch goor. Dat doe je niet. Die hond kan het niet helpen, maar die sukkel.’
‘Rustig Bert, rustig. Dan neem je een woordenboekje mee, loop je even naar de overkant en legt uit dat je dat smerig vindt.’
‘Lieve schat, zie je mij op mijn gemak met een woordenboekje naar de overkant lopen om monsieur uit te leggen dat hij zijn hond buiten de camping uit moet knijpen?’ Bert was woest.

‘Zullen we het nu over iets anders hebben?’, stelde Truus voor. ‘Zet de radio gezellig aan. We hebben wifi en dan zet je hem op radio 4, klassieke muziek. Dan kom je lekker tot jezelf.’ Ze pakte de tablet en legde hem vóór hem op het tafeltje.
Bert mopperde nog wat na, maar wat later galmde de vijfde van Beethoven over de camping en dook hij in zijn boek. De rust was terug.

‘Wil jij een drankje?’, vroeg Truus.
‘Ja, dat lijkt me lekker. Doe maar een rood wijntje.’ Truus verdween in de voortent en keerde even later terug met glazen.
‘Is het een mooi boek?’, vroeg ze.
‘Ja, het gaat over een man en een vrouw. Ze staan op een camping en maken van alles mee. Leuk joh.’ Truus vulde de glazen, zette de fles naast de tafel en ging zitten.
‘Wat een lekkere muziek!’, riep ze. Ze zette hem iets harder en begon spontaan mee te neuriën.
‘Is die vetnek alweer in beweging gekomen?’, vroeg Bert.
‘Misschien moest je eens wat minder op de mensen letten, Bert. Laat ze alsjeblieft hun gang gaan. Zolang jij er geen last van hebt, is er toch niks aan de hand? Jij maakt je altijd zo druk.’
‘Nou ja schat. Wat heet. Ik erger mij aan de manier waarop die vent zijn hond uitlaat. Dat doe je niet.’
‘Rustig Bert, rustig’, lachte ze.

‘Bonjour’, klonk het plotseling. Bert richtte zich op en keek recht in het gezicht van de overbuurman. Die trok een vriendelijke glimlach.
‘Le son de votre radio peut-il être légèrement plus doux? mon chien ne peut pas le manipuler correctement. Il doit faire pipi. Merci bien.’ Hij knikte een keer vriendelijk en stak toen weer over. Bert zat als aan zijn stoel genageld.
‘Wat zei die eikel?’, vroeg hij.
‘Hij vroeg of de muziek wat zachter kon. Zijn hond kan er slecht tegen. Hij moet er enorm veel van plassen.’

Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better