Vandaag begint de grootste zeehondenjacht van het zuidelijk halfrond. Van juli tot en met november worden volgens schattingen in Namibië nog altijd dertigduizend Kaapse pelsrobben doodgeknuppeld of –geschoten. Jaarlijks geldt er een maximaal jachtquotum van 80.000 pups, maar dit quotum wordt de laatste jaren niet meer gehaald door afnemende vraag naar de zeehondenproducten.

’s Ochtends vroeg komen de zeehondenjagers het strand op waar de zeehonden massaal opgejaagd en doodgeknuppeld worden. De mannetjes worden gedood voor hun geslachtsdeel, wat in sommige delen van Azië bekend staat als seksueel stimulerend. De pups worden gedood voor hun vacht die vier euro oplevert. Na de slachting wordt het bloed van het strand gespoten en geveegd, omdat een paar uur later de eerste toeristen arriveren om de kolonie Kaapse pelsrobben te bezoeken.

De regering van Namibië is nu op zoek naar enkele honderden nieuwe medewerkers die willen meehelpen aan de zeehondenjacht. De vier euro per vacht zal worden verdeeld tussen jager en organiator. Mensen die zich willen opgeven, kunnen dit doen via info@presszine.nl.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better