Poium, live, optreden, concertNaar aanleiding van het annuleren van Vikingmetalband Týr door verschillende zalen, hebben de concertzalen in Nederland de koppen bij elkaar gestoken en hun hele programmering omgegooid. De band uit de Faroer Eilanden werd woensdag plotseling gecancelled door de verschillende zalen, omdat de zanger van de band klaarblijkelijk voorstander was van de walvisvangst, die op de eilandengroep heel normaal en wettelijk toegestaan is. Ook verheerlijkte  Týr de walvisvangst in hun nummers. Doordat de zalen echter geterroriseerd werden door eco-activisten, werd de groep terug getrokken uit de programmering.

De organisatoren van de grote concertzalen in Nederland hebben daarop vrijwel hun hele programmering afgezegd. “Het was even puzzelen, maar het is toch gelukt”, verkondigt Mark de Goede van poppodium De Zwaan, “Je hebt de programmering al lange tijd rond, maar je wil geen nagatieve publiciteit. Dus hebben we de artiesten eens tegen het licht gehouden en artiesten die niet 100% zuiver waren hebben we gewoon afgebeld dat ze niet meer hoefden te komen.”

Zo zijn complete tournees afgezegd van Lil Kleine en Ronnie Flex wegens het propageren van drank en drugs. Nick & Simon, Jan Smit, Monique Smit, BZN, de 3J’s en andere Volendamse bands zijn afgebeld omdat de artiesten uit een dorp komen waar het cocaïnegebruik bij de jeugd heel normaal is. Marco Borsato’s tournee is gecancelled omdat de zanger zich in het verleden ooit negatief heeft uitgelaten over gehandicapten en Koos Alberts heeft zijn optredens moeten afgelasten toen uitkwam dat hij ooit een boom heeft beschadigd met zijn auto. Marco Bakker kan niet meer optreden door zijn alcoholgebruik en naar verluidt hebben alle podia alle hiphop en R&B-optredens afgezegd aangezien de rappers in hun nummers erg vrouwonvriendelijk zingen en rappen.

De poppodia komen komende week met een nieuwe programmering. Volgens ingewijden zal de Jostiband komend seizoen in totaal 275 optredens gaan geven, net als Anneke Grohnlo, hoewel haar hit ‘Brandend Zand’ mogelijk niet mag worden gezongen, uit respect voor de slachtoffers van de bosbranden in Canada.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better