treinBij de traditionele huldiging van de Olympische Sporters in Amsterdam, is een groot aantal Olympiërs naar huis gestuurd door chef de mission Maurits Hendriks.  Volgens Hendriks hoorden de sporters niet gehuldigd te worden. “Onzin natuurlijk”, aldus Hendriks, “Die lui hebben niets gepresteerd, dus waarom moet je ze dan huldigen. Die huldiging is natuurlijk alleen maar voor de toppers. Losers hoeven we hier niet, dit is alleen voor TeamNL. ”

Volgens het NOCNSF zou het gaan om de sporters die ook eerder vanuit Brazilië naar huis zijn gestuurd met de losersvlucht. “Die hoeven over vier jaar natuurlijk ook niet te verwachten nog mee te mogen naar Tokyo”, geeft Maurits Hendriks duidelijk aan, “Als je gewoon geen medaille gehaald hebt, heb je gewoon je best niet gedaan. Dan blijf je maar thuis.”

De sporters die begin van de middag toch naar Amsterdam zijn gekomen voor de huldiging zijn door Hendriks persoonlijk terug naar huis gestuurd met de loserstrein:  “We hadden eigenlijk goederenwagons besteld bij de Nederlandse Spoorwegen, maar die trein bleek vertraagd.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better