Maurits Hendriks miste teamgeest bij TeamNLChef de Mission Maurits Hendriks miste bij de inmiddels afgesloten Olympische Spelen de teamgeest bij de Nederlandse sporters. “Het is gewoon schandalig”, aldus Hendriks, “Zo enorm weinig sporters moedigden hun collega sporters aan bij deze Olympische Spelen. Het teamgevoel is helemaal weg bij TeamNL. Ik ben enorm teleurgesteld in deze ploeg. We hadden hadden zeker voor de laatste week volop kaarten opgekocht bij het Ierse IOC-lid Pat Hickey. Die hebben we nu allemaal op het laatst moeten verkopen.”

Teamspirit wel bij Maurits Hendriks zelf

Mogelijk heeft het gebrek aan teamgevoel te maken met het experiment van Hendriks, dat sporters die niets gepresteerd hebben 48 uur na hun wedstrijd al naar huis gestuurd werden met de zogenaamde losersvlucht. Bij het vertrek van deze sporters stonden overigens geen collega-sporters op het vliegveld om de losers uit te zwaaien. Hendriks zelf stond als enige afscheid te nemen op Rio de Janeiro International Airport – Galeão. Hij deed dit door bij het uitzwaaien met zijn rechterhand met zijn wijsvinger en duim een L tegen zijn voorhoofd te drukken.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better