Bronnen bij de directie van Tesla Motors bevestigen dat de ontwikkeling van een budgetmodel Tesla (De nieuwe Tesla 4) razendsnel gaat en dat Elon Musk zich er persoonlijk voor inzet om het budgetmodel nog in 2018 op de markt te brengen. Mogelijk heeft dit te maken met de slechte resultaten en hoopt Musk op korte termijn een winstpakker te hebben.

Terwijl deze week de productie van Model 3 stil ligt gaat de ontwikkelingafdeling onverdroten door. Voor het design van Model 4 heeft Elon Musk zich laten inspireren door het succes van de nieuw Mini en Fiat 500. Door de Franse ontwerpster Patricia Le Quément in te huren hoopt Tesla duidelijk op de Franse slag. Ze schijnt een volle achternicht te zijn van Renault’s hoofdontwerper Patrick Le Quément. Tesla’s eerste productiemodel Roadster was simpelweg de Lotus Elise en werd ook gekocht van Lotus, Model S was een hommage aan Jaguar en nu zet Tesla deze traditie van liefde voor traditie voort met een door Renault geïnspireerd Model 4.

Model 4 is gericht op de massamarkt én de echte milieu-liefhebber. Waar Model 3 nog voor €40.000 te koop is, moet Model 4 daar een fractie van kosten. Voor weinig geld kunt u een volledig electrische auto verwachten zonder accessoires maar met een actieradius van 1.500 km. Dit ongekende bereik is het gevolg van compromisloos denken. De totale afwezigheid van accessoires bespaart gewicht én stroomverbruik. De carrosserie is vervaardigd van het revolutionaire hennepvezel dat iets zwaarder is dan koolstofvezel maar veel goedkoper. De laatste belangrijke factoren zijn de lage maximumsnelheid van 90 km. per uur en de acceleratie van 0 tot 100 in 35 seconden. Er is maar één minpuntje, volledig opladen duurt ongeveer 10 uur maar volgens Tesla is dat geen probleem omdat een chauffeur toch soms moet slapen en dan tegelijkertijd de Tesla kan opladen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better