HPSVPSV werpt het kwakkelende, pas gedegradeerde HSV een reddingsboei toe door een belang van 51% in de club uit Hamburg te nemen. De Noord-Duitsers zullen vanaf het seizoen 2018/19 als Hamburger PSV (HPSV) door het leven gaan.

Bij HSV heeft men al jaren moeite om geld in resultaat om te zetten, met als dieptepunt de degradatie van afgelopen seizoen. In Hamburg kijkt men met bewondering en jaloezie naar PSV dat juist boven verwachting presteerd. Terwijl Nederland voetballand publiekelijk ten grave wordt gedragen, gaat PSV stoïcijns verder met uitbouw van de club. Onder Toon Gerbrands is PSV zowel op sportief als op financieel terrein buitengewoon succesvol, zodanig zelfs dat er een behoorlijk overschot is ontstaan. Volgens Gerbrands is dood kapitaal nutteloos voor de club maar heeft PSV er zelf geen bestemming voor. “Voor de aanstaande competitie hebben we het grootste budget ooit” aldus Gerbrands “maar we krijgen het geld domweg niet op.” “Met ons geld kunnen we de enorme schuld van HSV afkopen en met onze expertise krijgen we de club in no-time terug in de Bundesliga”, glundert Gerbrands, die steun heeft gekregen van de Gemeente Eindhoven.

PSV hoopt door deze deal komend seizoen nog één keer de Champions League te winnen. Met de huidige selectie moet de poule fase worden doorstaan waarna tijdens de winterstop een nieuw selectie zal worden geformeerd uit de beste spelers van beide clubs en zelfs nog 2 á 3 grote aankopen. Als HPSV weer terug is in de Bundesliga, zal de omgekeerde weg worden bewandeld.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better