Albert Heijn stopt met ingang van 1 januari met de verkoop van witte chocolade aan donker getinte mensen. “Witte chocolade is iets wat puur Nederlands is, en als getinte mensen witte chocolate kopen, kan dat door blanke Nederlanders gezien worden als racisme”, aldus woordvoerder Jan Mulders van Ahold. “Het bijten door getinte medelanders in witte chocolade wordt door een deel van de bevolking gezien als agressieve daad ten opzichte van Nederlanders en refereert aan de tijd dat inboorlingen in Afrika blanke mensen aan een paal bonden alvorens ze in stukken te snijden en op te eten. Een referentie dus aan het kanibalisme, waarvan vele blanken het slachtoffer zijn geworden. Om witte chocolade niet als pijnlijk te laten ervaren door blanke Nederlanders, hebben we dan ook besloten om bij Albert Heijn te stoppen met de verkoop van witte chocolade aangetinte mensen.”

De verkoop van pure en melkchocolade blijft gewoon mogelijk voor iedereen. “Dit is logisch, omdat chocolade van oorsprong al donker gekleurd is. De witte chocolade is een niet natuurlijke kleur voor cacao, waardoor het als een belemmering kan worden ervaren door blanke mensen.” Of andere supermarktketens dan Albert Heijn de verkoop van witte chocolade aan getinte mensen ook aan banden gaat leggen is nog niet bekend.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better