prikkeldraad, grens, hek, afscheidingDe eerste nadelen van het beoogde plan van PVV-frontman Geert Wilders hebben reeds tot protesten geleid in Roosendaal. Treinreizigers die vandaag belangrijke zakelijke afspraken hadden, zagen miljoenenorders in rook opgaan toen ze bij Roosenaal niet de grens over mochten. De grens tussen België en Frankrijk is helemaal afgesloten en ook bij de Nederlandse grens met België is er extra grensbewaking.

De Thalys, Eurostar en de intercity van Amsterdam naar Brussel rijdt momenteel niet verder dan Roosendaal. Gestrande treinreizigers klagen steen en been. “Ongehoord, ik heb een belangrijke afspraak in België vandaag. Als ik de grens niet over mag, kan ik mijn zaak wel sluiten.”, aldus Mark Steenbergen tegenover Presszine. Ook Peter Desmedt is woest: “Ik was enkele dagen in Holland voor het werk, en nu kom ik Vlaanderen niet meer in opeens. Het lijkt hier wel Noord-Korea, daar wachten mensen ook al tientallen jaren om naar vrienden en familie te gaan!”

Of en wanneer de grenzen weer open gaan voor forenzenverkeer en gezinshereniging is nog niet bekend.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better