minirokVrouwelijke baliemedewerkers van stadsdeel Nieuw-West mogen niet in rokjes tot boven de knie of met knielaarzen op het werk verschijnen. Doen ze dat wel, dan volgt ontslag, aldus het Parool. Een en ander is opgelegd door,  de teamleider van de dames, die de eis naar zijn personeel emailde.

De gemeenteraad van Amsterdam wist echter niets van de mail af en reageert furieus. Dilan Yesilgöz van de VVD reageerde kwaad: “Dit is natuurlijk schandalig. We zijn hier verdomme niet in Turkije!”, en ook haar raadsgenoot Sofyan Mbarki van de PvdA vind het niet kunnen: “Wij willen blote kniën zien!”. Toch is niet iedereen tegen het rokjesverbod; Martin Bosma van de PVV reageerde desgevraagd op het voorval in Amsterdam. “Rokjesverbod? Daar weet ik helemaal niets van. Maar als de PvdA tegen is, zijn wij als PVV natuurlijk voor, net als voor een burkaverbod. Die Moslims moeten eens ophouden met hun verboden!”, aldus Bosma.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better