bitcoinsIn een webshop in Almelo zijn gisterenmiddag twee valse bitcoins opgedoken. De munten zijn overgedragen aan de politie voor onderzoek. De eigenaar van de webshop kwam de valse bitcoins op het spoor, omdat de codering niet leek op de codering van eerder ingewisselde bitcoins. “Omdat de Bitcoin officieel geen wettig betaalmiddel is, is controle op de Bitcoin-transactie erg moeilijk”, aldus de eigenaar van de webshop, “ik ben wel naar mijn bank gegaan om te kijken of zij de echtheid van de Bitcoins konden aangeven, maar omdat de Bitcoin gewoon een financiëel instabiel ruilmiddel is wilden ze hun handen daar niet aan branden.”

Wat er met de valse Bitcoins wordt gedaan, is niet bekend. Het Muntenmuseum in Utrecht heeft inmiddels aagegeven geen interesse te hebben in de valse Bitcoins. Mogelijk gaan de valse Bitcoins nu naar het muntenmuseum in Curaçao. Naar zijn geld, kan de webshop echter fluiten.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better