Rattus WildersBiologen onder leiding van de Nederlandse bioloog Frank Vuurhouten, hebben op het Indonesische eiland Salawati een unieke nieuwe diersoort ontdekt. Het knaagdiertje werd door de wetenschappers aangetroffen op verschillende delen van het kleine Indonesische eiland. De rat is verwand aan de ‘Rattus Praetor’, een rat uit de familie Muridae. Door zijn vindplek en stekelige uiterlijk, hebben de biologen de rat ‘Rattus Wilders’ genoemd, naar de politicus met Indonesische roots.

De ‘Rattus Wilders’ is een klein ratje met een grote bek en een wilde witte pluk haren op de kop. De rat heeft verder een lichtbruin lijf, en is bijzonder agressief. “We wisten meteen dat het een nieuwe soort was”, aldus Vuurhouten tegen het NOS-journaal, “Zoiets hadden we nog nooit gezien. We wisten meteen dat het een nieuwe soort was. Zoiets hadden we nog nooit gezien.”

Of de ‘Rattus Wilders’ ook wordt overgebracht naar Nederland is nog niet zeker. Volgens de reglementen van het biologisch instituut mogen alleen inheemse soorten uit West-Europa in Nederland worden onderzocht, en mogen soorten uit andere delen van de wereld slechts geïmporteerd worden indien ze uit een bedreigd gebied komen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better