http://www.publicdomainpictures.net/pictures/40000/nahled/evro-500.jpgGrote consternatie in de voetbalwereld. Afgelopen week werd Ajax-spits Arkadiusz Milik voor een bedrag van 33 miljoen verkocht aan het Italiaanse Napoli. Een recordbedrag voor Ajax en slechts een fractie minder dan het bedrag dat PSV ving voor Memphis Depay, die vorig jaar naar Manchester United verkaste. Zelfs in Amsterdam moesten ze stiekem gniffelen bij het exorbitant hoge bedrag dat de spits had opgeleverd.

Nu, enkele dagen na de aankoop blijkt dat het bedrag dat Ajax voor de Pool ontving, vele miljoenen lager dan de 33 miljoen euro die werd genoemd. Na bestudering van het uitgelekte contract van de spits blijkt het bedrag van 33 miljoen wel degelijk te kloppen, echter is het bedrag in Poolse Zloty gerekend, omgerekend iets meer dan 7,5 miljoen euro.

“We snapten het om eerlijk te zeggen ook al niet”, aldus directeur voetbalzaken bij Ajax Marc Overmars, “We hadden die gast een jaar geleden voor 2,8 miljoen euro gekocht en om heel eerlijk te zijn, we twijfelden of we het moesten doen. Hij zat al op huurbasis bij ons, maar in de twee jaar dat hij bij ons voetbalde heeft ‘ie ons geen enkele keer kampioen weten te maken. Dus we wilden er eigenlijk gewoon van af.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better