RadioZware tijden voor 3FM. Bij een onderzoek naar wie de populairste DJ’s van Nederland zijn, zijn 3 DJ’s van Radio 2 in de top 10 gekozen, tegenover slechts één 3FM dj. Waar de NPO op dj-gebied inzette op 3FM als populair station, is alleen Giel Beelen in de top 10 doorgedrongen. Qua aantallen heeft 3FM daarmee net zo veel populaire dj’s als ouwe lullen zender Radio 10. Dj’s die niet in de top 10 voorkwamen, kregen minder dan 1 % van de uitgebrachte stemmen.

“Het is inderdaad duidelijk. Alleen het programma van Giel Beelen is nog interessant”, aldus een woordvoerder van NPO Radio, “Als je daarbij de Radio 2 dj’s optelt in de top 10, Bert Kranenbarg, Gerard Ekdom en het duo Felix Meurders en Dolf Jansen, kunnen we Beelen beter naar Radio 2 verhuizen en 3FM opdoeken. Dat scheelt sowieso weer miljoenen aan belastinggeld. Als je dan ook kijkt naar de programma’s van VPRO’s 3voor12, die enorm veel belastinggeld slurpen met hun festivaluitzendingen, denk ik dat we daar al helemaal mee moeten stoppen. Het is duidelijk, niemand waardeert dat.”

Berekeningen wijzen uit dat als Beelen naar Radio 2 verhuist en 3FM wordt opgedoekt, het de belastingbetaler jaarlijks een bedrag van 28 miljoen euro oplevert, en Radio 2 met zo’n 22,5 % aan luisterdichtheid tot de populairste radiozender van Nederland wordt. 3FM staat op het moment op de 5e plaats met een marktaandeel van slechts 7%, achter Radio 538, Q-Music, Sky Radio en Radio 2 die steeds meer marktaandeel aan het winnen zijn.

“Ach, en Giel Beelen”, beredeneert de woordvoerder van de NPO Radio nog, “die past eigenlijk niet eens op Radio 2… Misschien moeten we hem dan maar gewoon de deur uitzetten. Scheelt ook weer een half miljoen aan salariskosten extra…”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better