Foto (c) Iijjccoo

Foto (c) Iijjccoo

Anderhalf uur na de verschrikkelijke aanslagen op het Belgische vliegveld Zaventem hebben verschillende mensen openlijk afstand genomen van de aanslagen. “Verschrikkelijk wat er gebeurd is”, adus Abdoel Bouari, “Ik wil mij bij deze dan ook distantiëren van de aanslagen. Wij Mensen met een neus van voren hebben hier niets mee te maken, laat ik dat duidelijk maken.” Ook Henk van Bergen is geschokt, “Nee, hier hebben wij, mensen niets mee te maken. Er wordt altijd gevraagd dat bepaalde groepen zich openlijk afkeren als er aanslagen zijn gepleegd. Dat wil ik bij deze voor alle mannen op aarde doen. Ondanks dat deze terroristen mannen waren, is 99,9% van de mannen geen terrorist.”

Margreet Vandenbroucke is ook resoluut. “Aangezien de terroristen van de aanslagen in Parijs voor een groot deel Belgen waren, zit de kans er in dat ook dit Belgen waren. Ik wil me dan ook openlijk afkeren van de aanslagen als Belgische zijnde.” Pastoor Patrick Degryse van het Vlaamse bisdom vult haar aan, “Het is vreselijk wat er is gebeurd. Wij bieden onze excuses aan, namens alle gelovigen in de hele wereld. Christenen, Joden, Moslims, Boedisten, geen van allen hebben te maken met deze aanslagen. Dit zijn extremisen, dit zijn beesten, geen gelovigen.” Zijn Isliamitische collega, Imam Mohammed Maalouf valt Degryse bij: “ونود أن ننأى بأنفسنا عن هذه الهجمات. هذا له علاقة مع الإسلام أو أي دين آخر لا شيء على الإطلاق لجعل.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better