Foto (c) Dave HeutsDe Verenigde Naties hebben vrijdag in een spoedzitting voedseldroppings boven Engeland aangekondigd. De droppings zijn het gevolg van de aangekondigde hongersnood in het Verenigs Koninkrijk. “De situatie is schrijnend”, aldus Marc LeRire van de Verenigde Naties, “We hebben alleen vanmorgen al enkele duizenden noodoproepen gehad, en de ambassades in Londen zijn inmiddels overbevolkt met Britten die asiel hebben aangevraagd in de EU.”

De Verenigde Naties gaat morgen met de Europese landen om tafel om te kijken naar een eerlijke verdeling van de vluchtelingen uit Groot Britanië. “Natuurlijk moeten we eerlijk blijven en zullen we niet meer vluchtelingen uit Engeland opnemen in Europa dan zij hebben opgenomen toen Europa vroeg om Syrische vluchtelingen op te nemen. Mogelijk zullen vluchtelingenkampen in Schotland en Ierland worden opgebouwd om de vluchtelingen eerst op te vangen in de eigen regio.”

Wanneer de voedseldroppings zullen starten is nog niet bekend.

Foto (c) Dave Heuts

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better