who-will-win-euro-2016[1]Het voetbalelftal van Engeland is per direct uit de achtste finales van het EK Voetbal gezet. Dat heeft de UEFA vanmorgen bekend gemaakt. In een verklaring van de UEFA staat het volgende te lezen: “Het Europees Kampioenschap voetbal is een toernooi voor landenteams uit de EU. Nu Engeland duidelijk heeft gemaakt niet meer bij de EU te willen horen, hebben wij unaniem besloten de Engelsen uit het toernooi te zetten. Engeland heeft niets meer te zoeken bij een Europees tournooi.”

Ook Wales en Noord-Ierland, beiden onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, hebben vanmorgen te horen gekregen direct hun koffers te mogen pakken. Door het vertrek uit de EU is IJsland per direct geplaatst voor de kwart finales. Door dat Wales en Noord-Ierland tegen elkaar mmoesten spelen in de achtste finales, zal de winnaar van de wedstrijd Zwitserland – Polen de kwart finales mogen overslaan en is die winnaar direct geplaatst voor de halve finale.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better