8196635760_1292294877_zRTL stopt per direct met het uitzenden van  de uitzendingen rond het Sinterklaasfeest. In een verklaring geeft RTL aan zich niet meer te kunnen vinden in de zwarte kleur van Zwarte Piet. “RTL kiest voor de Schoorsteen Piet”, zo begint de verklaring van RTL, “Deze Piet is vanaf nu de enige Piet die in de RTL programma’s te zien is. Dit besluit is genomen door de directie van RTL na de vele gesprekken die zijn gevoerd met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet. Aangezien Zwarte Piet echter onlosmakelijk verbonden is met Sinterklaas, zullen wij ook per direct stoppen met het Sinterklaasfeest. In plaats daarvan brengt RTL vanaf dit jaar het Nationale Buigfeest, ter ere van een paar procent van de Nederlanders waar RTL voor wil buigen. Daar hoort geen Zwarte Piet bij, maar een Schoorsteen Piet. Zo kan Zwarte Piet gewoon met het Sinterklaasfeest verbonden blijven.”

Foto (c) Floris Looijesteijn

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better