OV Chipkaart en Quincy GarioZwartrijders in het openbaar vervoer hebben sinds kort een nieuwe vrees. Niet de makkelijk te omzeilen OV-controleurs, maar beroepsactivist Quincy Gario is de nieuwe vijand. Gario reist sinds enkele weken dagelijks door het land, om zelf te controleren op zwartrijders. Treft de activist een zwartrijder aan, kan deze rekenen op een aanklacht wegens racisme. “Het moet nu eens afgelopen zijn”, aldus Gario, die door de Zwartrijders steevast wordt aangesproken als Zeurpiet, “Zwarte Piet, Zwarte Cross, Zwarte Markt, Zwarte Zaterdag, zwartrijden, altijd weer dat stigmatiseren van de zwarte medemens.”

Enkele slachtoffers van Quincy Gario hebben inmiddels slachtofferhulp aangevraagd. De Nederlandse Spoorwegen heeft aangekondigd voortaan te gaan controleren of Gario wel heeft ingecheckt in de trein.

Foto (c) Elisa Triolo

Share

Related Post

1 reactie

  1. Zeurpiet

    Zeg collega, ik wordt ook altijd aangesproken met Zeurpiet. Hoe zit dat nou? Of lult die Gario gewoon uit z’n nek? Wat een zwartkijker is die gast toch.

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better