file

Nu de schoolvakanties voor een deel van het land al zijn begonnen, neemt ook de druk op de wegen naar het Zuiden toe. Wegen slibben dicht en juist op vrijdagavonden en weekenddagen is het op veel snelwegen geen doorkomen meer aan. Dit heeft tot gevolg dat de luchtuitstoot van de auto’s vele malen hoger is dan normaal en ook het asfalt op de wegen harder slijt. De regering wil daarom de kentekenplaten scannen om vakantiegangers zo extra te kunnen belasten voor het bewust veroorzaken van de files en hogere kosten. Uitzonderingen zullen worden gemaakt voor standaard woon-werkverkeer. Mensen die hiervoor in aanmerking willen komen, zullen een formulier moeten downloaden op www.overheid.nl, dat ondertekend dient te worden door de werkgever.

De kosten voor het gebruik van snelwegen op drukke vakantiedagen zullen neer komen op €0,02 per gereden kilometer. Snelwegen in Groningen, Friesland en Flevoland zijn uitgesloten van de extra vakantiebelasting.

Foto (c) Rokus Cornelis

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better