Wandelen vierdaagseDe Vierdaagse van Nijmegen wordt volgend jaar met een dag verlengd. Dat heeft de organisatie van het wandelevenement gisteren bekend gemaakt. De verlenging met een dag komt voor velen niet meer als verrassing. “Het structurele warme weer zorgt voor gevaarlijke situaties”, aldus Rosanne van den Boom, “Daarom hebben we ervoor gekozen de Vierdaagse met een dag uit te breiden. Op die manier kunnen wandelaars de dag met het slechtste wandelweer over slaan.”

De Nijmeegse Vierdaagse zal voortaan op zaterdag eindigen op de Via Gladiola in Nijmegen. “Mensen moeten vooraf aangeven welke van de dagen dat ze gaan overslaan”, zegt Van den Boom, “Zo kunnen we ook van 50.000 wandelaars door naar 60.000, omdat er iedere dag een deel van de mensen thuis blijft.” Vooralsnog zal de vijf-daagse Vierdaagse een experiment worden van drie jaar, waarna zal worden geëvalueerd.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better