logo-gpDe organisatie van de Amsterdam Gay Pride, die dit weekend plaats vind in onze hoofdstad, heeft alle homo’s in Nederland opgeroepen om naar Amsterdam te komen. “Het leek er de laatste jaren op alsof homosexuelen niet meer welkom waren tijdens de Gay Pride, maar dat is niet zo”, aldus Danny de Vries van de Amsterdam Gay Pride. “De laatste jaren hebben we als organisatie telkens meer aandacht gegeven aan de heterosexuele deelnemers, om zo de aanvaarding van homosexualiteit te promoten. Zo hebben we de laatste jaren vrijwel iedere organisatie op een boot mee laten varen die er bestond, van politici tot sportclubs. Dit jaar varen onder anderen de Belastingdienst, D’66, ING-Bank, KPN, NUON, Vodafone, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de Rabobank mee.”

Door ieder jaar steeds meer heterosexuele organisaties mee te laten varen, kwam de organisatie er dit jaar achter dat de hele Canal Parade bestond uit heterosexuelen. “We zijn de Gay Pride en de Canal Parade begonnen om bewustwording van de homosexuele geaardheid te stimuleren. Daar zijn we inderdaad iets in doorgeslagen”, geeft De Vries toe, “We hebben dit jaar dan ook geen homosexuele deelnemers meer. Vandaar dat we homo’s en lesbiënnes willen oproepen om toch vooral naar de Gay Pride te komen. Ik snap dat ze wegblijven met al die hetero’s, maar ze zijn echt welkom!”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better