alcohol dronkenOnderzoekers aan de Universiteit van Groningen hebben na jarenlang en intensief onderzoek ontdekt wat de oorzaak is van dronkenschap. Onderzoekers kwamen tot de conclusie door de leden van studentenvereniging Vindicat atque Polit uit Groningen lange tijd in de gaten te houden. Volgens het onderzoek, dat komende week zal worden gepresenteerd, wordt dronkenschap onlosmakelijk veroorzaakt door een  met een hydroxylgroep gebonden organische verbinding, genaamd alcohol.

De leden van Vindicat atque Polit die aan dronkenschap leden, bleken zonder uitzondering voorafgaande aan de dronkenschap een grote hoeveelheid van het goedje in te hebben genomen. Volgens het onderzoek wordt de alcohol doorgaans onbewust binnen gekregen, aangezien deze vaak zit vermengd met verschillende kleur en smaakstoffen. De alcohol zit volgens onderzoek veelvuldig verborgen in bekende vloeistoffen als bier, wijn, whisky en jenever, maar ook zijn onderzoekers gestuit op mogelijke meer exotische varianten, als Piña Colada, Safari en Blue Curaçao.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better