Warenhuisketen HEMA gaat zijn/haar naam veranderen. Dit in verband met de/het aangekonigde genderneutrale positie die/dat het/de bedrijf zal in nemen. “De/het kinderkleding die/dat we (m/v) verkopen, wordt voortaan genderneutraal verkocht”, aldus genderneutraal Hans Hiemstra van HEMA Nederland, “Dit omdat we (m/v) ons (m/v) ervan bewust willen maken dat/die we (m/v) in een tijd leven, waarin het/de niet meer van deze/die tijd is dat/die we (m/v) labels op iedereen plakken qua kleding. Als een genderneutraal een rok of een jurk wil dragen, moet dat/die kunnen. Maar als een genderneutraal een kostuum met stropas wil dragen, is dat/die ook goed.”

Het warenhuis gaat zijn/haar naam dan ook veranderen naar GEGE, wat staat voor Genderneutraal Genderneutraal. “We (m/v) bestaan nu 91 jaar als HEMA, maar zien nu in dat HE het Engelse woord is voor hij…Dat is niet genderneutraal. Maar MA is een afkortig voor mama, en is niet meer genderneutraal. We (m/v) hebben daarom beide woorden vervangen door het woord Genderneutraal. De officiële naam van de/het bedrijf zal dus Genderneutraal Genderneutraal worden, maar in de/het volksmond noemen we het/de GEGE.”

De/het naamsverandering zal ingaan op 1 januari 2018.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better