Het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol?’ stopt mogelijk. Reden voor het mogelijke cancelen is een uitgelekte memo van de producent, waarin de perfecte tactiek staat uitgelegd voor ‘De Mol’. In de uitleg, waarvan een kopie aanwezig is op de redactie van PressZine, staat beschreven hoe een mol zich moet gedragen om zo veel mogelijk kans maken het programma te winnen. De regels hiervoor druisen echter in tegen het spelconcept, waardoor de uitleg geheim had moeten blijven.

Volgens de producenten van het programma is het vrijwel onmogelijk om een mol te ontmaskeren indien deze nalaat om zogenaamde mol-acties te ondernemen. Door niet te mollen, zal De Mol niet worden opgemerkt, en zal het bedrag alleen maar oplopen. Door in de finale niet als mol te zin ontmaskerd, zal De Mol zelf met de prijzenpot naar huis gaan, die door na te laten te mollen, alleen maar hoger zal uitpakken.

Volgens een woordvoerder van het programma, die anoniem wenst te blijven, is het altijd vreemd geweest dat De Mol het zelf niet door had. Door de spelletjes te saboteren liep De Mol niet alleen meer kans om ontmaskerd te worden, ook zorgde hij ervoor dat mocht hij winnen, de prijzenpot extreem laag zou blijven, terwijl de overige deelnemers juist gingen voor een zo hoog mogelijke prijs. Indien De Mol zal nalaten de spelletjes te saboteren, zal De Mol met grote waarschijnlijkheid het programma winnen, en zal de prijzenpot hoger uitvallen dan ooit te voren. Het spelletje van de producenten meespelen, is dus altijd ongunstig gebleken voor de mollende kandidaten.

Mocht De Mol voortaan logisch nadenken, zou dit het einde worden van het populaire programma.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better