bus treinBusreizigers hebben aangekondigd aanstaande vrijdag te gaan staken. Dit is na lang overleg bekend gemaakt. De busreizigers staken uit protest tegen de steeds hoger wordende prijzen van het OV en de veelvuldige stakingen in het openbaar vervoer. “De maat is vol”, zegt Ronald Eizen namens de busreizigers, “Naast dat je steeds meer betaalt voor het vervoer, is het tegenwoordig zo onbetrouwbaar geworden.” Eizen noemt uitvallende bussen, omleidingen, bussen die haltes voorbij rijden, maar ook het gedrag van de buschauffeurs, dat steeds lomper en agressiever rijdt. Door uitvallende bussen kunnen werkende mensen vaak moeilijk of niet op het werk komen, met gespannen arbeidsomstandigheden tot gevolg.

Aanstaande vrijdag wordt daarom gestaakt tussen 08.00 en 18.00 uur, waarbij busreizigers uit protest wel bij de haltes zullen staan, maar niet instappen als de bussen voor hen stoppen. “Het moet maar eens klaar zijn”, aldus Eizen, “tref ze één of twee keer en er komen te weinig inkomsten binnen. Dan staat opeens hun eigen baan op het spel en begrijpen ze dat er buiten hen meer mensen zijn die naar het werk moeten.”

Als de actie van aanstaande vrijdag geen resultaten oplevert wordt gedacht aan een vervolgactie, waarbij het openbaar vervoer een week wordt vermeden.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better