Burgemeester Blanksma van Helmond

Volgens Helmond’s burgemeester mw. Elly Blanksma zijn al die denigrerende grappen over Helmonders nergens op gebaseerd. Sterker nog: Volgens haar zijn Helmonders juist extreem slim en zij kan het als geboren Helmondse weten.

Ja, inderdaad de burgemeester van Helmond komt ook ‘van’ Helmond. Blanksma is jarenlang Tweede Kamer-lid geweest voor het CDA en nu alweer sinds 2012 burgemeester. In deze functies heeft ze veel ervaring opgedaan met mensen van buiten Helmond en mw. Blanksma zegt “Niet onder de indruk” te zijn. “Als mensen mij kandidaat voor de Tweede Kamer maken, dan zegt dat genoeg”, lacht ze. En: “Ik heb daar 10 jaar lang geen klap uitgevoerd zonder dat iemand het in de gaten had”, voegt ze nog toe.

Volgens burgemeester Blanksma heeft Helmond één van de laagste cijfers als het gaat om uitkeringsfraude wat er op wijst dat de Helmonder te slim is om zich te laten pakken. Ook in persoonlijke gesprekken merkt Blanksma steeds weer hoe slim haar burgers zijn: “De helft van de tijd kan zelfs ik ze niet volgen, moet je nagaan.”

 

Helmonder

Natuurlijk begrijpt mw. Blanksma dat Nederland haar niet zomaar op haar blauwe kijkers gelooft en daarom heeft ze opdracht gegeven voor een gedegen onderzoek. Hiervoor is Bureau Opinie4U door de gemeente ingeschakeld. Bureau Opinie4U is goed bekend met overheidsopdrachten en stond 4 jaar geleden te trappelen om aan de gang te gaan. Omdat het te ver zou gaan om de volledige bevolking te testen, is er begonnen met het berekenen van het profiel van de gemiddelde Helmonder en na de bevolking daarmee te vergelijken zijn er 111 geschikte testsubjecten geselecteerd.

 

Deze 111 proefpersonen werden onderworpen aan de apgartest waarna alleen de 20% met een perfecte score werden onderworpen aan de MoCa-test. Dit is dezelfde test die President Trump heeft afgelegd, dus volgens Bureau Opinie4U zeker geschikt voor gewone Helmonder. Eénderde haalde een topscore van 25 of meer punten waardoor er uiteindelijk 5 mensen overbleven, waarvan de helft vrouwen, voor het laatste en belangrijkste deel van het onderzoek, de JBF Methode.

 

blik op Helmond

De JBF methode is gebaseerd op analyse van eeuwenoude volkswijsheden en met twintigste eeuwse technieken verfijnd tot het flexibele instrument dat het nu is. “De Methode de Hond is zooo jaren 90, het tijdperk van de JBF Methode is hier.”, Aldus Bureau Opinie4U, dat zichzelf aanbeveelt bij iedere overheid en politieke partij voor elk soort onderzoek. ‘U wenst en wij leveren’ is hun motto.

 

De uiteindelijke conclusie van Bureau Opinie4U is: “Helmonders zijn de slimste inwoners van Nederland.” Op 11 november aanstaande zal het officiële rapport worden gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst. Burgemeester Blanksma denkt er over om Theo Maassen te vragen het rapport in ontvangst te nemen: “Astie ginne skeitert is, dun skruwlillek.” Wat zoveel betekend als: als hij er zin in heeft, de cabaretier.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better