Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank in Den Haag dinsdagmiddag gevraagd de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) per direct te verbieden. Het bestaan van de politieke partij is volgens het OM in strijd met de openbare orde. Het verzoek kwam vrijwel direct na bekendmaking dat oud-voorzitter Keijzer verdacht wordt van oplichting en valsheid in geschrifte. Het is niet het eerste partijlid dat verdacht wordt van deze strafbare feiten. Eerder werden al meerdere partijprominenten veroordeeld voor deze zaken.

Justitie mikt op een algeheel verbod, omdat de strafrechtelijke aanpak van enkele leden te weinig resultaat heeft. Een veroordeling werkt binnen de VVD zelfs statusverhogend, aldus het OM. Leden die verdacht worden van oplichting en valsheid in geschrifte worden na hun veroordeling feestelijk onthaald binnen de partij

Een verbod zou ook voor de lokale fracties moeten gelden, niet alleen voor de landelijke partij. Het OM hoopt dat een verbod op de VVD de opmaat is tot een verbod op andere beruchte politieke partijen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better