Nu bekend is geworden dat de Belastingdienst de privacywet heeft overtreden door het burgerservicenummer (BSN) te verwerken in het btw-nummer van ondernemers met een eenmanszaak, zoals zzp’ers, is de Belastingdienst met directe maatregelen gekomen. Een van de meest in het oog springende maatregelen is dat alle belastingaangiften vanaf 1 januari 2016 ongeldig zijn verklaard.

Eigenaren van een eenmanszaak, zoals zzp’ers, krijgen voor zakelijke communicatie met de Belastingdienst een speciaal btw-nummer. Dat nummer bestaat voor een gedeelte uit het persoonlijke BSN, dat bedoeld is voor communicatie met de overheid. Ondernemers met een eenmanszaak, zoals zzp’ers, krijgen begin volgende week een brief van de Belastingdienst, waarin wordt verzocht om voor 1 augustus de beastingaangiftes opnieuw in te dienen. Formulieren hiervoor worden bijgesloten, aangezien het voor de Belastingdienst onmogelijk is om in korte tijd de programmatuur aan te passen om de aangifte digitaal te verwerken.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better