salbutamolVandaag begint de 105e editie van de Tour de France. De eerste etappe gaat van Noirmoutier-en-l’Île naar Fontenay-le-Comte, in het Westen van Frankrijk. Bij aanvang van de Tour hebben 175 van de 176 deelnemers een doktersverklaring ingeleverd om toestemming te krijgen voor medicijngebruik tijdens de Tour. Volgens een overzicht van de UCI hebben 174 renners uit deze groep een ernstige vorm van astma. De renners hebben hiervoor een doktersverklaring gekregen om Salbutamol te mogen gebruiken tijdens de Tour.

Alleen de Belg Sep Vanmarcke van de Amerikaanse EF Education First-Drapac ploeg heeft geen doktersverklaring overlegd. Volgens een woordvoerder van de ploeg was Vanmarcke te laat met het aanvragen van de verklaring.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better