carnavalssteekHet Republikeins Genootschap, opgericht in 1996 te Delft, heeft afgelopen week bij het kantongerecht in Maastricht een kort geding ingediend om Prins Carnaval per direct te verbieden. Volgens het Republikeins Genootschap gaat het kort geding niet zo zeer om het carnavalsfeest, maar om de titel van Prins Carnaval. Het Republikeins Genootschap is zoals bekend tegen het Koningshuis en de titel Prins refereert daar volgens het genootschap te veel aan.

Als tussen-oplossing heeft het Republikeins Genootschap aangeboden akkoord te zullen gaan met de titel President Carnaval. De President van de rechtbank van Maastricht doet een dezer dagen uitspraak.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better