chinese koolDoor het hele land gaan de laatste tijd steeds meer groenteboern over de kop, vanwege de aanhoudende concurrentiepositie van de Chinese markt. “Sinds mensen alles maar via internet kunnen bestellen, daalt onze omzet enorm.”,  aldus Mark Selie, groenteboer in Almere. “Ook mijn broer Peter heeft een groentezaak, maar die staat op het punt de deur te sluiten.”

Volgens de groenteboeren bestellen steeds meer mensen naast kleding ook groente uit China, wat het voor de groenteboeren in Nederland moeilijk maakt om hun hoofd boven water te houden. De branchevereniging van de groentehandelaren spreekt over oneerlijke concurrentie. “Chinese kool en dergelijke wordt vanuit China onder de marktprijs gedumpt op de Nederlandse markt”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging, “Waar houdt het op, als het zo doorgaat en mensen alles in China bestellen, gaan zelfs de afhaal-Chinezen over de kop.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better