Eddy Wally

De huidige ‘The Voice of Europe’, Eddy Wally, is zaterdagavond rond 23.00 uur overleden ten gevolge van de hersenbloeding die hem in 2011 velde. Het trieste nieuws is bevestigd door manager Hugo Colpaert. Door het overlijden moet Colpaert nu met spoed op zoek naar een nieuwe Wally.

“Het is een drama”, aldus manager Hugo Colpaert. “Ik zag het niet aankomen, anders had ik wel een back up gehad voor deze Eddy. Om de 20 jaar wisselden we de zanger in voor een nieuw exemplaar.” De band Eddy Wally werd bekend door hits als ‘Chérie’ en ‘Ik spring uit een vliegmachien’ en had een eigen showonderdeel in het tv-programma Lava van Kamagurka en Herr Sele, ‘Wally in space’.

Eddy Wally zoekt Eddy Wally

Binnenkort starten de opnames van Eddy Wally zoekt Eddy Wally. “Vroeger deden we dat telkens gewoon in zaaltjes achteraf, maar nu Gert Verhulst ons concept heeft gestolen met K3 zoekt K3, kunnen wij niet anders en moeten ook de televisie op. Naar verluidt heeft Zanger Rinus inmiddels contact opgenomen met de manager om auditie te doen als nieuwe Eddy. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Colpaert, en zullen bij ongeschiktheid met spoed worden uitgenodigd in België voor een auditie. Bij de audities zal de stem van Wally worden gebruikt op band, om in de stijl van de zanger iedere kandidaat te bestempelen als ‘Ongelofelijk’ en ‘Geweldig’.

Foto: Bert Heymans

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better