kerstman kerstmisDe nieuwe politieke partij DENK wil een einde aan het huidige uiterlijk van de Kerstman. Dat staat te lezen in het partijprogramma van de partij van onder anderen Silvana Simons. De partij heeft klachten ontvangen van mensen met obesitas die het uiterlijk van de Kerstman een karikatuur vinden van hun uiterlijk. “Zij hebben er niet om gevraagd”, aldus Simons, “maar iedere keer rond kerst worden ze achterna geroepen ‘Hey Kerstman’, ‘Waar is je arreslee?’ en ‘Ben je je grijze baard kwijt?’. Dit vinden wij niet kunnen, vandaar dat wij voor afschaffing van de Kerstman pleiten.”

Volgens DENK hoort de Kerstman ook helemaal niet bij Kerstmis. “Het hele Kerstverhaal gaat om liefde en verdraagzaamheid. De Kerstman is door Coca Cola geïntroduceerd als mascotte. Het wordt tijd voor verandering.”

DENK gokt bij de komende verkiezingen op 8 zetels waardoor zij kunnen beginnen met lobbyen bij andere partijen om de Kerstman op de politieke agenda te krijgen.

Share

Related Post

1 reactie

  1. Marco

    Misschien moet die Silvana een keer een echte Kersman ontmoeten die d’r n keer goed van achteren neemt!

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better