waterOnderzoek van de universiteit van Wageningen heeft aangetoond dat biologisch water vele malen gezonder is dan gewone varianten. Biologisch water bevat relatief gezien meer H2O-moleculen dan water waaraan koolzuur is toegevoegd. “Door de verontreiniging met koolzuur en zout daalt het percentage H2O in het water”, aldus Mark Wasserluft van de Wageningse Universiteit, “daarom moeten we mensen adviseren over te stappen naar de biologische variant.”

Volgens de onderzoeker is op dit moment slechts een vergelijking gemaakt tussen biologisch water en de veel voorkomende variant met koolzuur, maar zouden varianten met cola- of sinaasappel-extracten mogelijk nog minder H2O-moleculen bevatten. “Er wordt altijd wel gekeken naar melk, vlees of groenten, maar wat vele mensen vergeten is dat water vele malen meer voorkomt in de natuur dan melk, vlees en groenten bij elkaar.”, verklaart Wasserluft het onderzoek.

De onderzoeker onderzoekt nu de mogelijkheden de verontreinigde watersoorten via een ontmoedigingscampagne uit de schappen te krijgen. “Mensen moeten zich bewuster worden dat niet al het water biologisch is. De biologische arianten zijn geweoonweg veel gezonder.” De onderzoeker hoopt eind 2016 te kunnen promoveren op het onderwerp.

Foto (c) Mr. Addi

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better