geenpijl[1]Nu het aantal stemmen voor het referenum net boven of mogelijk zelfs toch nog een kans heeft om onder de 30% te zijn gebleven, is het duidelijk dat zo’n 70% van de kiesgerechtigden het gewoon niet nodig vond om nee te stemmen. Hierdoor is het eerste referendum sinds de referendumwet eigenlijk gewoon officieel mislukt. De organisatie achter GeenPeil is echter furieus: “We wisten vantevoren al dat de regering er alles aan zou doen om het referendum te laten mislukken. Toen we de Nee-stemmers manipuleerden, hebben we rekening gehouden met een totaal van 7 miljoen kiesgerechtigden in Nederland. Nu blijkt de regering het Centraal Bureau voor de statistiek de opdracht te hebben gegeven in totaal ruim 9 miljoen Nederlanders stemrecht te geven. Dat is toch van de zotte!”

Volgens een woordvoerder van GeenPeil heeft een huisjurist van het initiatief inmiddels bekeken en in de Panama Papers namen gevonden van hoge ambtenaren bij het CBS, die mogelijk te maken hebben met de manipulatie van het aantal kiesgerechtigden.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better