belgiëHet aantal Belgische asielzoekers is de afgelopen weken gestegen tot recordhoogte. Het COA spreekt over aantallen die vergelijkbaar zijn met het aantal Syriërs die afgelopen weken asiel hebben aangevraagd in Nederland. In maart hebben zich in totaal 1675 asielzoekersgemeldt in Nederland, waaronder 224 uit Albanië en 127 uit Syrië, blijkt uit cijfers van het COA.

In tegenstelling tot het aantal Syrische asielzoekers, dat sterk dalende is, hebben zich in totaal 186 Belgen gemeld aan de Nederlandse grens. “Het is een aantal dat inderdaad zorgwekkende aantallen begint aan te meten”, aldus Victor Huizinga van het COA, “Sinds de aanslagen in Brussel voelen veel Belgen zich niet meer veilig in hun eigen land, en vluchten naar het Noorden.”

Geert Wilders spreekt in een reactie al om een friet-tsunami en pleit voor het sluiten van de grenzen.

 

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better