(c) DomieBrabant begint maandag met het maken van plannen naar aanleiding van de overduidelijke stem voor een out, bij het Brexit-referendum. De provincie sprak intern al enkele jaren met de Vlaamse provincie Brabant over een Brexit en het hervormen van het Groothertogdom Brabant. “Nu de inwoners zich duidelijk hebben uitgesproken over het uitstappen, is het aan ons om die keuze te respecteren”, aldus de commissaris van de Koning, “Brabant stapt binnen aanzienlijke tijd uit respectievelijk Nederland en België, om zelf een eigen staat te vormen.”

Volgens uitgelekte plannen zou Brabant vanaf 1 januari 2018 als zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden gaan vallen. Leuven, de oorspronkelijke hoofdstad van Brabant, zou wederom de hoofdstad worden van het nieuwe land, waarvan de regering om praktische redenen in Brussel zal gaan zetelen. “Met Antwerpen hebben we een goede aanvoerhaven, en Brabant zal met Charleroi, Zaventen en Eindhoven Airport drie grote vliegvelden in bezit hebben.”

In augustus 2017 zullen in de aanloop van de onafhankelijkheid de eerste verkiezingen worden gehouden. Brabant zal als officiële taal het Brabants gaan voeren en vanwege economische voordelen de euro behouden.

(c) Domie

Share

Related Post

2 reacties

  1. Andre

    Kunnen we (naast het accepteren van Euro’s) als Brabanders ook niet gewoon met consumptiemunten gaan betalen ? Zijn we aan gewend.

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better