Graven, graafmachineDe gemeente Tietjerkstradeel begint in 2020 met de aanleg van een eigen metrolijn. De Friese stad wil met de aanleg de kern van Aldtsjerk via Zevenhuizen, Oentsjerk, Gytsjerk, Ryptsjerk, Tietjerk verbinden met Hurdegaryp. In 2028 zou de Noordlijn klaar moeten zijn, waarna in 2029 zal worden begonnen met de Zuidelijke rondgang, die vanuit Hurdegaryp Noardburgum, Jistrum, Schuilenburg, Hoogzand, Eastermar, Sumarreheide, Garyp via Sumar weer laat terug komen via Burgum naar Hurdegaryp.

Met de metrolijn, in de volksmond ook al het steelpannetje (of sauspan) genoemd, gaat een grote wens van burgemeester Jeroen Gebben (VVD) in vervulling. “Iedereen in Nederland kent Tietjerkstradeel, alleen horen we van iedere toerist hier de klacht dat het zo’n pokke-eind rijden is. Met de metroverbinding hopen we deze mooie stad toegankelijker te maken voor het toerisme.”

Of de metrolijn in een later stadium wordt uitgebreid met een noordelijke uitbreiding voor de plaatsen Bartlehiem, Tergrêft, Tichelwurk, Munein en Wyns, is nog niet bekend.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better