Opvangcentrum, asielzoekerscentrum, AZC, vluchtelingenopvang

Foto (c) Braca Karic

In de Duitse gemeente Aken is in het geheim een groot asielzoekerscentrum in aanbouw, waar men naar alle verwachting zo’n half miljoen vluchtelingen zou moeten gaan opvangen. Dat is bekend geworden door een klokkenluider, die het nieuws niet meer geheim wilde houden. Het AZC is een privé-initiatief en zou in al in mei af moeten zijn. De opvang zal gerund worden door de Duitse Maaike Bachmann. “Het is overduidelijk dat we niet iedereen kunnen opvangen, maar een klein deel moet toch lukken”, aldus Bachmann, “miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen voor de overheersers en het geweld. Door nu een half miljoen vluchtelingen op te vangen laten we zien solidair te zijn en hopen we dat andere gemeenten volgen.”

Geen protesten tegen het AZC

Bang voor protesten is Bachmann niet. “Natuurlijk weten we dat het grootste deel van het volk tegen opvang voor deze groep is, en sturen ze hen het liefst direct terug naar eigen land, maar daar laten we ons niet door leiden.” Door de bouw geheim te houden zijn er dan ook nog amper protesten geweest tegen het AZC.” Nieuwe protesten worden dan ook niet verwacht door de organisatie, die zich ‘Freiheit für bedürftige’ noemt.

Het AZC is voor zover bekend het eerste opvangcentrum voor Nederlanders die het land willen ontvluchten.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better